dilluns, 19 d’agost del 2013

EL MONTNER (830 m.)



19 d'Agost de 2013

El Montner és el punt culminant del Plà de l’Estany,esta a la serra de Portelles, que fa frontera entre el Gironès i el Plà de l’Estany, el 22 de Març de 2009, tot just feia 15 dies que havia començat el projecta de fer els 41 cims comarcals de Catalunya, i a banda dels 9 que ja tenia fets sense saber-ho, havia fet el Puigsou (Gironès), Sant Jeroni (Anoia i Bages) i l’AlbardaCastellana (Baix Llobregat) i ara volia pujar el Montner, el més alt del Gironès, així com el Puigsou o Rocacorba va ser ben interessant aquest no ho va ser tan.

Aneu per la GI-531 que venint de Girona passa per Sant Gregori, el Plà de Sant Martí i Sant Martí de Llémena, continueu i desprès del km 22 trobareu un trencant a ma dreta que porta al veïnat de l’Esglesia, allà deixem el cotxe.

El camí es perdedor i complicat, la zona està molt plena de pistes de desemboscar que no surten als mapes, per tan aneu amb compte de no extraviar-vos. Agafem un cmí que ens portarà al collet de Bastarra, en 5 minuts arrivem a una masia on podem demanar si hem enfocat bé la caminada, al cap de poc hi ha una cruïlla de camins, anem en direcció al Vilar, seguim per la pista deixant l’entrada de la casa del Vilar a la nostra esquerra i també un camí barrat (Can Martí).

El Montner seria el de l'Esquerra i lluny a la dreta es veu el Puigsou
 Anem guanyant alçada i en uns ¾ d’hora ja veurem el Puigsou amb les seves antenes a la nostra dreta, lluny a la serra de Rocacorba. Deixem un trencant a la dreta que porta a la Vila Gran, on hi ha una font d’aigua. En un parell de revolts força pronunciats anem guanyant alçada, en un revolt a força tancat  a esquerres, a 20 minuts del trencant de la Vila Gran, hi ha una pista que surt a la dreta en direcció Nord, l’agafem i en 15 minuts som al collet de Bastarra.

Al coll seguim l’indicador que va en direcció Est – Sud Est, indicat com a Rocacorba, pujem passant per sota el cim de la Llebrera (810 m.), baixant fins al coll de Trentinya. A uns cinc minuts del coll hi ha un corriol a l’esquerra, poc visible amb una marca blava molt esborrada al terra, aquest corriol ens porta al cim, una mena de pla al mig del bosc sense vistes en cap direcció. He trigat 2 hores i 10 minuts desde el cotxe.

Tot i que comencen a apuntar els verds de la primavera, potser la millor època de l’any per pujar-hi es la tardor, pels castanyers i faigs que veig pot ser un espectacle !!. Baixo pel mateix lloc, en menys de dues hores soc al cotxe, però la baixada l’he fet força rapida. En total es una caminada de 4 a 5 hores, depenent del pas !!

No voldria pas que ningú es perdés, per tan us poso les coordenades del cim, amb un GPS us hi podreu aproximar correctament:   42º 5’ 6.25’’ N, 2º 39’ 18.76’’ E, caminar per pur plaer de caminar !.

Aniré pintant el mapa de blanc a mesura que faci cims comarcals !!