diumenge, 2 de desembre del 2012

SANT JERONI I ALBARDA CASTELLANA

2 de Desembre de 2012

Us explicaré una caminada per la muntanya màgica, una caminada per Montserrat i a més la pujada a Sant Jeroni (1.236 m.), cim comarcal del Bages i del Baix Llobregat, molt a prop hi ha l'Albarda Castellana (1.167 m.), cim comarcal de l'Anoia, per tan en una matinal 3 cims comarcals de una tacada.
Ja us he parlat de Montserrat en altres articles d'aquest bloc,(Montserrat amb BTT i Montserrat), però no m'he de cansar mai de caminar-hi, per tan veient que hi tenia tres cims comarcals ja em teniu cap allà, sense gens de mandra.
Deixo el cotxe a Sta. Cecilia, a la carretera que va del Monestir a Can Massana, hi ha molt lloc per aparcar. Just a sobre nostre hi veureu Sant Jeroni amb la seva canal, per on pujaré.

Sant Jeroni i a la seva esquerra la canal per on pujarem.
El primer tram va pujant per una zona de matolls baixos, per un sender que va directa a la canal, sempre en direcció Sud. S'entra a la canal, que no te més dificultat que la forta pendent, als trams més complicats hi ha cables o pasamans per ajudar,nos. Al començar la canal hi ha un trencant a ma dreta que ens conduiria a la divertida via Teresina, una ferrata que ja us explicaré en un altre ocasió. El meu destí es sortir al coll de Sant Jeroni, aproximadament he tardat 45 minuts.

Un cop al coll, segueixo a la dreta,en direcció Oest per una pista molt ben indicada que ens porta a Sant Jeroni en poc més de 15 minuts, l'últim tram de pujar a Sant Jeroni hi ha unes escales que fan la pujada molt còmoda, el mirador de Sant Jeroni es tot un privilegi.

Cim de Sant Jeroni
Dos comarques en un cim, Bages i Baix Llobregat
Magnífica muntanya !!
Mes vistes ....
Desde el cim veig l'Albarda Castellana mès al Sud encara, es veu ben clara la ruta a seguir, tornar a baixar les escales dirigint-nos de dret a l'Albarda, en l'únic pas complicat hi ha una corda per ajudar-nos a pujar un gran graó a la muntanya.

L'Albarda Castellana desde Sant Jeroni
Sant Jeroni desde l'Albarda.
Desde el cim, veureu Sant Jeroni, he trigat 20 minuts desde Sant Jeroni, per tan porto 1:30, parades incloses,no vull tornar pel mateix cami i m'he mirat una circular que promet, un cop torno a baixar de l'albarda i retrobo el cami fresat que porta al Monestir decideixo anar en aquesta direcció, cap al plà dels ocells.

Al cim de l'Albarda Castellana
Al plà dels ocells hi ha un trencant que porta cap el Monestir i un altre que es el GR-172, de seguida trobem un magnífic mirador sobre el Monestir de Montserrat.

Vistes desde el Mirador
Ara canviem de direcció, anirem primer cap el Nord i després cap el Nord-est, sempre seguint el GR-172 que ens portarà altre cop a Santa Cecilia, vorejant sempre les parets amb una bona pila d'escaladors fent vies i vies d'escalada.
Fins al cotxe hi tenim una hora llarga, per un sender que va passant canals i parets molt boniques, si ho feu a l'estiu porteu aigua !!

Els escaladors hi tenen un paradís.
Disfrutareu, feu-la !!
Total 4 hores de bonic recorregut per la nostra muntanya màgica, Montserrat és inmensa !!