dijous, 22 d’agost del 2013

PONT DE BAUMADESTRAL I CAMÍ DELS ENAMORATS A CANTONIGROS



21 d’Agost de 2013

Avui us explicaré una bonica i fàcil caminada per les meves contrades, amb sortida i arribada a Cantonigrós, anirem a veure un petit pont romànic i acabarem la caminada al famós camí dels enamorats, vaig ben acompanyat, la Quima, en Pol i en Claudio.
 
A la Serra
 Aneu a Cantonigrós per la C-153 passeu tot el poble i al final del carrer St. Bartomeu, on hi ha un indicador que diu “Tavartet 10 km”, deixeu el cotxe, hi ha lloc per aparcar tranquil·lament.
 
Punt d'inici
Comencem la caminada passant la tanca que hi ha a l’esquerra del rètol i agafem els prats en direcció S – SO, sempre caminarem pel llom de la muntanya envoltats de vaques ben rodones de tanta herba que tenen aquest any, i d’Alzines ben boniques i ofenoses, en 5 minuts deixareu a l’esquerra una construcció que havia servit els primers anys de fer el festival internacional de musica de Cantoni, doncs s’havia fet en aquests prats, després es va fer a una zona més propera al poble i ara fa dos anys que es fa a Vic. 
 
Prats enllà, alzines .....
... i vaques !!

Seguiu prats enllà amb una bonica vista sobre la Plana de Vic fins que al final dels prats i en baixada trobareu un caminet que segueix en la mateixa direcció (15 minuts desde el cotxe) . A la vostra esquerra, a la carena del davant ja veureu la casa de la Serra per on passarem més endavant.

La Serra, hi passarem després
A punt d'entrar a la primera esquerda
El camí va baixant sempre en direcció S – SO i aproximadament als 20 minuts desde el cotxe trobareu un pas estret per on jo faig passar sempre a la canalleta, ja que sembla un túnel i això els fa emocionar, en tot cas el camí passa per la dreta d’aquesta esquerda, si no hi voleu passar. Un cop sortiu de la primera esquerda passeu el camí de vell nou i hi ha un altre esquerda tot recta, tan una com l’altre hi tinc fetes unes fites, si no hi voleu passar el camí gira 180º i al final teniu de seguir a la vostra dreta per tal d’anar a parar a la punta del morro per on surt l’esquerda (fins aquí hem trigat 25 minutets).

La Quima a l'esquerda
Al sortir a la punta del morro ens cal girar a la nostra dreta i anar en direcció N – NO, fem un gir total per seguir fins al fons del torrent de Cal Gavatx (30 minuts desde el cotxe), just abans de passar-lo trobem un camí en pujada, que marxa a la dreta per l’altre banda del torrent, aquest porta a cal Gavatx, no el teniu pas d’agafar, vosaltres seguiu a la vostra esquerra, per un camí en baixada deixant el torrent a la vostra dreta, no hi ha pèrdua, sempre avall fins al pont de Baumadestral (40 minuts desde el cotxe). El pont es bonic si baixeu a la riera, ja que per damunt el van pavimentar fa uns anys, just abans de passar-lo, a ma dreta hi ha un baixador una mica emboscat que us portarà a la riera, allà les vistes del pont i de la riera son encantadores.

Arrivant al Pont de Baumadestral
Desde la riera, aigues amunt ....

... i aigues avall.
M'agrada caminar la meva terra ...
... amb peus de caminadors !!
Ara comencem a pujar cap a la Casa de la Serra, el camí és molt ombrívol, a la primavera tots els verd, a la tardor tots els vermells, aprofitable tot l’any, no hem de deixar mai el camí que està marcat amb unes senyals grogues, no hi ha cap problema per arribar a la Serra, tardareu uns 30 minuts desde el pont, la casa esta ubicada en un lloc privilegiat, amb boniques vistes i molt de Sol. Seguim en direcció N – NE en direcció la casa de l’Aubert, a 5 minutets de la Serra i després per una bona pista, sempre en direcció N – NE, seguint les marques grogues anirem caminant tranquil·lament, aprofitant per gaudir de la natura i les vistes cada vegada més espectaculars.

Disfrutant de la natura
La Serra
L'Aubert, quines vistes !!
Deixeu una cabana de pastors a la vostra esquerra (10 minuts desde l’Aubert), deixeu un trencant a la vostra dreta que porta cap al Puig de les Baumes i Tavartet, deixeu un altre trencant a la dreta que ens portaria a Tavartet per sota de Sant Corneli i poc després ja veureu la muntanya de Cabrera, en aquest moment ja portarem prop de dues hores desde el cotxe.

Cabrera
Seguim la pista fins que comença a baixar i passa a ser pavimentada, a la vostra dreta deixareu un monòlit que indica el lloc on van afusellar al rector de Tavartet el Setembre del 1936, no podem oblidar que hi va haver un senyor del bigotet que va provocar, amb el seu cop d’estat, que hi hagués una mortaldat totalment innecessària (2:10 – 2:20 h desde el cotxe).
En 10 minuts més deixem a la dreta el camí de Sant Corneli, que es el GR-151 (Camins del bisbe i abat Oliva), ara el camí baixa ben decidit cap el fons del torrent, passem pel mig de un bosc preciós de faig, hi ha un revolt tancat a esquerres i just passat el revolt hi ha un trencant a ma dreta que ens portaria a la font del faig, racó ombrívol i preciós que val la pena visitar, son 5 minuts desde el trencant. Seguint el camí que fèiem trobem la font del rajolí a l’esquerra del camí i una mica més enllà la font dels enamorats (2:40 – 2:50 h desde el cotxe).

Font del rajolí, fresca i bona !!
La pista per la que veníem passa el torrent i comença a pujar, nosaltres just a la font dels enamorats agafem un corriol a l'esquerra que es el camí dels enamorats, seguint la riera i deixant-la a la nostra dreta, tenim de seguir el camí preciós, passem el torrent per un pontet de fusta i ara la deixem sempre a la nostra esquerra, ens anem apropant a Cantoni, entrem per un carreró estret fins al carrer major, tenim de seguir a la nostra esquerra fins al final del poble on hem deixat el cotxe. Al final una circular preciosa de 3:00 – 3:30 h., segons el ritme, pensem que haureu fet aproximadament 11, 5 km., però amb uns bons desnivells.

Camí dels enamorats
En Pol i el Claudio
Ja som al poble !!
 Al final banyadeta a la piscina, un bon soparet i ha dormir !!.
 
Banyadeta nocturna !!