dijous, 29 d’agost del 2013

CÓRRER A LA MUNTANYA ??



29/08/2013

Avui llegia a la Vanguardia una carta del Sr. Daniel Cardona de Sant Just Desvern felicitant al Sr. Antoni Puigverd per la seu article “Els suïcides ploraners”, no conec a cap dels dos però estic d’acord amb ells per la deriva que va prenent la muntanya i les seves carreres amunt i avall a tota pastilla, potser és que com ells soc un excursionista clàssic, com us he explicat repetidament en els meus articles d’aquest blog, no puc concebre la muntanya sense un club en germanor, ni sense un refugi sense escalfor, ni sense practicar la muntanya sense estar federat.


Tinc 56 anys, he caminat arreu i encara recordo els pocs coneixements que teníem quan vàrem començar a caminar, el que si teníem era un respecta molt gran per la muntanya, procuràvem informar-nos de viva veu amb veterans experimentats, que en llargues vetllades ens explicaven els secrets de la muntanya:
“Sortiu aviat, molt aviat, al Pirineu s’ha d’estar a aixopluc poc després de dinar, sobretot si el temps es insegur”, ens deia un, “Porteu teca i roba d’abric, no us oblideu de menjar i veure sovint”, ens deia l’altre, “Davant el dubte del mal temps, reculeu, la muntanya no es mou d’allà, sempre hi podreu tornar”, ens deia l’altre ...... Si podíem sortir amb gent experimentada era un goig veure com es movien amb calma i seguretat, com explicaven el que veien, amb paciència ens anaven formant i nosaltres aprenent !!.
He vist gent a muntanya fer disbarats, he vist accidents i m’ha tocat buscar-los amb el cor encongit i a vegades amb final ben trist, per això sempre recomano prudència i calma. Estic d’acord amb aquests dos senyors que us esmentava abans, totes aquestes preses a la muntanya no se si poden ser bones, però el més preocupant es el fet que els nous estatuts, a punt d'aprovar-se a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), on s'especifica que només tindran dret de vot els clubs que hagin promogut participar en competicions segons el reglament de la FEEC, o el que es el mateix, curses de muntanya a tota pastilla, deixarà als clubs clàssics en una situació de desempara considerable, de fet que serà dels clubs sense afany de córrer ??.