divendres, 14 de desembre del 2012

TOSSAL GROS DE VALLBONA (804 m.)

14 de Desembre de 2012

Com us he anat explicant en l'article cims comarcals de Catalunya i concretament en el Tossal de la Baltasana, el dia 11 de Setembre de 2009 duia al cap el plà de fer el Tossal i així deixar dues comarques liquidades, Baix camp i conca de Barberà, després si tot anava bé aniria a pujar el Tossal gros de Vallbona, cim culminant de l'Urgell, a més anava amb la meva moto i un cop pujat el primer vaig agafar la moto desde Prades i vaig dirigir-me cap a Blancafort i després per la carretera que porta a Montblanquet s'ha d'anar fins el cap del coll, a la carretera TV-2338, just al coll la carretera passa a ser una pista de terra en bones condicions, però s'ha de deixar el vehicle al mateix coll. Hi ha uns indicadors a ma esquerra i unes instal·lacions elèctriques.
Anem en direcció Oest, seguim el GR-171, en més o menys 20-25 minuts trobem un corriol a ma dreta amb una inscripció en una roca que diu "TOSSAL", seguim el corriol i en 5 minutets ja som al cim del Tossal.

Cim del Tossal Gros de Vallbona
Desde el cim hi ha molt bona vista cap a la Conca de Barberà, l'Urgell ens queda tapat per la serra del Tallat i el seu parc eòlic. Gaudeixo del cim i torno pel mateix cami, 30 minuts de pujada, 15 de baixada, 45 minuts en total.
En definitiva, tres comarques en un sol matí i una bona passejada en moto, que més es pot demanar ??

Parc eòlic de la Serra del Tallat
Vistes cap a la Conca de Barberà