dilluns, 30 de juliol del 2012

PIC DE LA DONA (2.702 m)

30 de Juliol de 2012

Avui una de curteta, per fer una matinal tranquila o una invernal amb raquetes. La zona de Vallter, sortint desde l'estació d'esquí o desde el refugi de Ulldeter hi ha infinitat de caminades magnífiques per fer, de fet, després del Montseny va ser la meva escola de muntanya, aqui hi vaig aprendre a tenir respecta a la muntanya, a apendre que si ella vol, et fa fora amb un tres i no res, a tenir present que les muntanyes no es mouen del seu lloc i que si un dia no hi pots pujar, perquè et fallen les forçes o perquè fa mal temps, més val recular amb tot el respecta per la muntanya.
La muntanya te aquesta doble cara, els dies bons i tranquils pots anar fent, sense pressa, de un pic pots passar a un altre per suaus lloms o petites i entretingudes crestetes, però si el temps s'espatlla ja pots còrrer.
Avui us explicaré com pujar el PIC DE LA DONA, anirem fins a Vallter i deixarem el cotxe a l'aparcament de les pistes d'esquí (2.000 m.), desde darrera els edificis que hi ha a la zona Nord-est surt un sender que ens portarà a la Portella de Mantet (2.400 m.), en poc més o menys una hora ens plantarem a la Portella de Mantet, aqui a plè hivern m'agrada venir a fer-hi un igloo i dormir-hi, ara fa una colla d'anys que no ho faig, aquest proper hivern miraré d'anar-hi i us penjaré fotos.

Portella de Mantet
Desde la Portella cal anar cap a l'esquerra, seguint el llom de la muntanya en direcció Nord-oest, primer passareu com un avant-cim i poc després ja sereu a dalt del Pic de la Dona, en menys de una hora desde el coll. Total una caminada apte per tot l'any, amb la precaució de portar el material necessari si la feu a l'hivern (Raquetes, crampons, piolet, esquís, etc). En total hi dedicareu entre 1:30 i 2:00 hores.

Al cim, un dia ben envoirat !!
Desde aqui es pot seguir fent cims, podeu seguir cap a l'esquena d'ase i pujar el Bastiments, anar cap el coll de la Marrana i baixar cap al refugi de Ulldeter, per exemple. Però ja us dic que és una zona ideal per aprendre a coneixer la muntanya i gaudir de una natura en estat pur.

Boscos de Setcases a la tardor !!