diumenge, 8 de febrer del 2015

LA GRAVOLOSA, UN BOSC D'ENTS



Cantoni, 7 de Febrer de 2015

Als peus de un Ents
En el Senyor dels anells hi ha uns personatges fantàstics, son pastors d’arbres i s’anomenen Ents, si heu llegit o vist el Senyor dels anells els recordareu segur, avui amb la Quima hem anat a un bosc d’Ents, el bosc de la Gravolosa. Es una caminadeta per fer amb la família, curteta i sense dificultats, però de una espectacularitat genial.

Punt de partida
Us explicaré com anar-hi, agafeu la C-37, l’Eix Vic-Olot i preneu la sortida de Sant Andreu de la Vola, preneu la carretera BV-5224 en direcció al Coll de Barcons, poc després del km 23, a ma dreta veureu un trencant que diu “EL MOLI DE BARCONS”, deixeu el cotxe allà on pugueu i comenceu a caminar per aquest camí, normalment barrat amb una cadena, just sota el rètol del molí n’hi ha un altre de fusta que dona la direcció cap a la Gravolosa. El camí és fàcil i ben evident, marxeu en direcció SE, passeu un torrent i seguiu ara en direcció Sud, deixeu sempre la riera a la vostra dreta.
Hi ha marques grogues una mica esborrades, però el camí és tan evident que no us podeu pas perdre, fareu un collet ens uns 10 minuts desde el cotxe, ara aneu baixant fins que trobeu un trencant de camins, un va a la vostra dreta, l’altre a l’esquerra, aquí es l’únic lloc on cal vigilar, no en teniu d’agafar cap, hi ha un sender que està marcat amb una fita, ara el camí es un bonic sender que va en clara direcció Est. (15 minuts desde el cotxe).


L’aneu seguint fins que trobeu una tanca pel bestiar, just després un encreuaments de senders, a la vostra dreta cap a Sant Nazari, a la vostra esquerra cap a la Gravolosa. Hi ha un rètol que indica cap a Sant Nazari. (25 minuts desde el cotxe).

Entrant a la Gravolosa
 


Ara anem en direcció Nord i en 10 minutets més ja som al cor de la Gravolosa, quedareu encantats faigs immensos i centenaris us deixaran bocabadats, passegeu per tota la zona i gaudiu de l’entorn. Haureu fet una caminadeta de poc més de mitja hora, amb un final espectacular.
Abraçar arbres de més de 300 anys i 40 metres d’alt cura el cos i la ment, feu-ho, guardeu silenci i respecteu la natura, sentir-vos amb harmonia amb ella es el mínim que podem fer pel nostre bonic planeta.

 
Energia bona i sana !!!
Farem la tornada pel mateix camí i cap a dinar, que més voleu !!!