dimecres, 6 de febrer del 2013

ROCA CORBATERA (1.163 m.)

6 de Febrer de 2013

Amb la Roca Corbatera feia el cim comarcal numero 37, en faltarien només quatre, era el 6 de febrer de 2010, avui fa 3 anys, com passa el temps !!. Com be podeu veure encara no m'ha donat temps de publicar-los tots, però m'estic esforçant per explicar-vos tots els cims comarcals, aviat els tindré tots penjats, però l'esforç per treballar sense morir, entrenar per sobreviure i caminar, perseguint tot el que m'agrada incluint els cims autonòmics no em deixa massa temps pel meu bloc. Poc a poc, amb persistència, com el bon muntanyenc ho aconseguiré.
Avui us explicaré una maravellosa caminada, amb regals inclosos, pel Montsant, pujaré la Roca Corbatera, cim comarcal del Priorat, sortint de la Morera de Montsant, preciós poblet del Priorat. Venint de Cornudella de Montsant per la TV-021 passant just per sota de la serra Major, plena de graus per on pujar-hi. Deixarem el cotxe a l'entrada del poble on hi ha un bon aparcament, del mateix aparcament surt un sender en direcció Nord-Est, que ens porta a diferents graus, m'acompanya el Ramon i hem decidit fer una circular, pujant pel grau del Carabasal i baixant pel grau dels Barrots, fent la Roca Corbatera. Tenim un dia molt clar, però amb molt de vent, de moment anem protegits del vent, però quan sortirem al cim de la serra tenim clar que ens ventarà de valent.

Roca Corbatera, ja només en queden 4 per fer.
Anem caminant pel sender, deixant trencats indicats com a Grau de Salfores, Grau de la Grallera, passem per una balma anomenada Colomar del Sixto, comença una pujada més forta fins que més o menys en 15 minuts desde la Morera trobem el trencant del Grau dels Barrots, per on baixarem, el deixem i poc després deixem a l'esquerra el Grau del Carrasclet i anem caminant pels peus del penyasegat fins que trobem el Grau del Carabasal, per aqui ens enfilem per cordes, escales i cadenes, ben divertit !!.

Per aqui baixarem.
Anem superant el Grau del Crabasal
Torno a anar ben acompanyat !!
Ens fa un dia gloriós, però amb molt vent.
El Grau que anem superant, la serra Major.

En 1:00 - 1:30 h. ens plaantem a dalt de la serra Major i llavors ens trobem amb tot el vent del mon de cop, bufa amb una intensitat increible, pero cap al Nord-Est ja veiem el cim i cap allà ens dirigim ben decidits, en 30 minuts més ens plantem al cim. La vista es molt bonica en totes direccions i ens estem una bona estona al cim tot i el fort vent.

Molt de vent
Ja som a dalt la serra Major
Mes o menys el cami de pujada
Som al cim
Ara anem tornant pel cim de la Serra fins que trobem la baixada pel Grau dels Barrots, impresionant, primer s'entra en una zona molt aèria, passem pel balcó del Priorat, amb la Morera als nostres peus, passem per damunt de una pedra en forma de pont i pasant-la per sota agafem la bonica Canal dels Barrots, amb un pas equipat amb clavilles per poder-lo baixar amb comoditat, i així de dret a la Morera de Montsant.
 
L'entrada al Grau dels Barrots
 

El mirador del Priorat
La Morera del Montsant
Passant per sota la pedra pont ....
Prop de les clavilles
En resum en dues horetes més ja som a lloc, és una caminada de 4 - 5 hores, depenent de la forma física i la facilitat de grimpar escales i cadenes sense por, molt i molt recomanable, estic segur que hi tornaré mes cops, el Priorat es molt i molt especial !!

Ja només en falten 4