dissabte, 2 de febrer del 2013

PEDRÓ DELS QUATRE BATLLES (2.382 m.)

2 de Febrer de 2013

En el magnífic periple de fer els 41 cims comarcals de Catalunya el 6 de Setembre de 2.009 vaig anar de dret a Port del Comte per pujar el bonic Pedró dels Quatre Batlles, cim culminant de la comarca del Solsonès (2.382 m.), amb la meva Goldwing vaig disfrutar com un nen petit fins a l'aparcament del telecadira del Clot de la Vall (1.940 m.). D'aquí pujarem per la mateixa pista, seguint més o menys el recorregut del telecadira fins l'estació superior del Prat de l'Orri (2.240 m.), en poc menys de una horeta ja hi soc, la direcció es clarament nord-oest. Al Prat de l'Orri canviarem de direcció i ens dirigirem en direcció sud-oest, seguint una mena de pista per una zona anomenada Prat del Duc, al final anem a parar a un collet situat entre el Vulturó (2.348 m.) i el Pedró dels Quatre Batlles, uns 30 minutets desde el Prat de l'Orri, agafem direcció Nord i en poc menys de 10 minuts serem al cim del Pedró.

Cim del Pedró
 Al cim hi ha una mena d'estructura petita que aguanta el llibre del cim i una gran estelada, com a molts dels cims comarcals que vaig fent. Però la vista es una passada tot i que hi ha una mica de calitxa, el Cadí, el Pedraforca, Montserrat, esplèndit, ha valgut la pena !!

Montserrat
El Pedraforca
El Cadí
Torno pel mateix camí, he disfrutat amb una caminada de 1:30 - 2:00 hores de pujada i una mica més de una hora de baixada, agafo la moto i a dinar a casa, una matinal molt recomanable, ha sigut el cim comarcal nº 27, ja en queden menys !!


Cada cop hi ha més blanc i menys taronja !!