diumenge, 2 de desembre del 2012

LA MOLA DE SANT LLORENÇ DEL MUNT (1.104 m.)

2 de Desembre de 2012

El cim de la Mola és el cim més alt de la comarca del Vallès Occidental, tal i com explico als CIMS COMARCALS DE CATALUNYA, qualsevol cim anomenat MOLA significa que es ben plà al cim i la Mola de Sant Llorenç no n'és pas una excepció.
Sortirem del coll d'Estanalles a la BV-1221, que va de Navarcles a Matadepera, deixem el cotxe al coll i començem la caminada per una pista asfaltada que surt just davant de la porta del centre d'informació del Parc Natural, en direcció Est, seguint unes marques de color taronja. Deixem a l'esquerra un corriol que ens pujaria fins al Montcau (1.056 m.), hi podeu pujar en 15 minuts si voleu, en tot cas nosaltres seguim fins al coll de les Eres, on hi ha una placa dedicada a Joan Maragall.

La Mola de Sant Llorenç del Munt
En Pol li explica a l'Ot i al fons es veu el Montcau
A partir d'ara el camí ja és de terra, un camí còmode i fàcil de caminar, sempre senyalitzat, en més o menys 1:15 hores estarem caminant vòra els cingles de Sescorts i ja veurem molt bé el monastir al cim de la Mola i també Montserrat, ara baixarem per terreny pedragós fins als peus del Morral del Drac, aqui hi ha diferents camins, nosaltres seguirem el que està marcat amb una fletxa blanca, en direcció Sud, ara tenim de pujar la part més dreta, seguim una canal molt ombrívola i bonica fins que sortim a una mena de prat en pujada que ens porta de dret al cim en poc més de 1:45 h.

Montserrat
Els protagonistes de la sortida
Pujant el troç més dret .....
..... amb cara de valent ??
A plena canal
Prop del Cim
Les vistes desde el cim son magnífiques en totes direccions, el Monastir romànic, ben conservat, ens resguarda del vent i a més hi ha un bar on avituallar-nos, gaudim de les vistes i tornem pel mateix camí de pujada. Total de tres a tres hores i mitja de caminada tranquila.

El Monastir ....
.... ens redguarda.
A menjar !!
Bones vistes !!
Ens despedim de la Mola i poc a poc anem tornant, es una sortida que es pot fet tot l'any, sense dificultat, molt bonica però també molt concorreguda, però val molt la pena, ideal per fer amb la canalleta !!