dilluns, 10 de setembre del 2012

MATAGALLS (1.697 m.)

10 de Setembre de 2012

El Matagalls és el cim més alt d'Osona, la meva comarca (CIMS COMARCALS DE CATALUNYA), aqui vaig nèixer i aqui visc, ja us he explicat que pel Montseny vaig apendre a estimar la muntanya i junt amb les Agudes i el Turó de l'Home, el Matagalls l'he pujat per tot arreu i a totes les èpoques de l'any, us explicaré, però, la ruta més habitual, desde Collformic.

Al Matagalls amb la quitxalla del grup d'esplai, 1978
Teniu d'anar fins a Collformic, per la BV-5301, al mateix coll deixeu el cotxe i llavors agafeu el camí, molt ben indicat i molt transitat que va en direcció al plà de la barraca, direcció Nord-Est, fins aquí trigareu uns 30 minuts, veureu les restes de un pou de neu, ben rodó, semblant al crater de un meteorit. La vista comença a ser espectacular, però no us poseu nerviosos, el Matagalls és un cim que es puja a glops, sembla que ja hi sou, però sempre surt un altre turó, per tan paciència. Després del pla de la barraca hi ha un tram que puja fort, passareu pel turó Gros de Santandreu (1.542 m.), desde on veureu per primera vegada el Matagalls, però encara us queda feina, deixareu a la dreta el turó de l'Estanyol i us plantareu al collet dels Llops (1.565 m.), a la dreta i en pocs minuts anireu a parar a la Font Freda, on podeu repostar aigua, fins el coll haureu trigat entre 50 minuts i una hora, sou als peus del Matagalls, el camí és evident i pujareu l'últim tram, altre cop prou dret fins el cim. Haurem trigat entre 1 h i 1:15 h, depenent del pas.

Aqui hi teniu la ruta.
La vista desde el cim es impresionant, Pirineu, Osona, Vallés, Montserrat i en dies clars molt de Mar. Tornarem pel mateix camí i haurem fet una matinal de menys de tres hores, però ben aprofitada. No hi ha dificultats, però compte amb mal temps i boira, la muntanya és molt perdedora, sigueu prudents !!

Al Matagalls, neu i mal temps !!