diumenge, 4 de març del 2012

MONTSERRAT

4 de Març de 2012

Quan vaig començar aquest blog el meu proposit era penjar caminades de tot nivell, avui en penjaré una de petitona, per fer amb gent poc caminadora, però que els hi agradarà segur.
Montserrat és una muntanya sagrada pels creients i una muntanya màgica pels no creients, però en tot cas és una muntanya magnífica pels caminadors i un paradís pels escaladors. És una muntanya plena de vies d'escalada de tots els nivells imaginables, te alguna via ferrata ben divertida i multitud de canals i rutes esplèndides pels excursionistes, amb la sort de un clima que la fa accesible tot l'any.
Us aniré explicant rutes pe fer, però avui n'hem fet una de petitona i bonica amb la familia, amb algun d'ells molt poc caminador.
Hem sortit de Gurb a les nou del matí per tal de fer un complert a Montserrat, el Claudio, l'Aida i els meus fills no havíen caminat mai per els bonics camins de la muntanya màgica, però tampoc havíen sentit mai l'escolania en directe, per tan hem agafat el cremallera a Monistrol i en poqueta estona ens ha portat al Monestir. Hem aprofitat que al final de la misa d'onze i tots els diumenges l'escolania canta la Salve i el Virolai. A l'escolania hi ha en Pau, el fill de uns bons amics nostres i encara ens ha fet més gràcia sentir les seves boniques veus.

Amb el cremallera cap al Monestir
L'escolania

Els protagonistes
Un cop acabada la cantada ens hem dirigit de dret al funicular de Sant Joan, en poca estona, tot i que el Claudio no ho veia gaire clar, ens hem plantat a l'estació de dalt, allà hi ha multitud de posibilitats de tornada cap al monestir, però avui he triat el camí de Sant Miquel, és curtet i bonic, aproximadadament es tarden 45 minutets fins el monestir.


el funicular puja de dret
I el Claudio no ho veu pas clar
I ja som a dalt, ara només cal baixar a peu.
  Per tan petita caminadeta de poc menys de una horeta, altre cop cremallera i dinar a Manresa, matinal de turisme amb una estiradeta de cames en un indret magnífic.

Sant Joan
Cami avall
.........
Sant Miquel