dissabte, 17 de març del 2012

LES AGUDES PELS CASTELLETS

17 de Març de 2012

Vivint a Osona i essent caminador no puc deixar d'estar enamorat del Montseny, no estar-ho sería un sacrilegi, tenim un tresor a tocar de casa i en aquest cas el visito sempre que puc, especialment Agudes i encara més especificament la cresta divertidíssima dels Castellets, una esplèndida grimpada fins la Creu de les Agudes, ruta que al llarg de la meva vida l'he feta de tort i de dret, ja que és una matinal molt divertida, avui us explicaré el camí a seguir.
En primer lloc us he de dir que es una grimpada, s'han de tenir nocions de muntanya i gens de vertigen. Si reuniu aquestes condicions endavant, si no val més anar-hi amb algú experimentat que us faci de guía.
En aquesta grimpada s'hi han iniciat els meus fills, de ben petits i una bona colla d'amics que han descobert les grimpades en aquesta cresta.

L'estrena del Pol

L'estrena del Nil

L'estrena de l'Ot, 2003
Amb neu, 1982
Amb el Ton
Amb la Quima, 1978
La ruta comença agafant la carretera que va de Sant Marçal a Santa Fé del Montseny, la BV-5114, poc després del km 27 trobareu un bon aparcament que s'anomena Area de les Ferreres, allà deixeu el cotxe, veureu la ruta de la cresta perfectament desde l'aparcament.

Aqui veiem la ruta, desde l'aparcament.
Just devant l'entrada a l'aparcament surt el sender marcat amb pintura vermella, aquest sender ens portarà als peus de la cresta més o menys en 30 minuts, llavors tenim d'anar seguint la cresta fins el cim, hi ha algún dels castellets que tenen escapatòria passant una mica per sota de la cresta, sempre per la banda de sant Marçal, mai per la de santa Fe. El camí esta molt fresat i un cop a la cresta us podeu complicar la vida tan com volgueu. Depenent de la traça que tingueu grimpant trigareu entre 1:30 h i 2:00 h fins el cim.

Aqui s'agafa el camí.
La grimpada és franca, amb bones preses i cap pas especialment difícil ni massa aèri, per tan podreu disfrutar, ara bé sigueu prudents la muntanya s'ha de respectar sempre.
Avui s'ha estrenat el Joan, i com tothom que grimpa per primera vegada s'ha agafat amb tots els seus recursos, fins i tot amb les dents, però s'ha portat molt bé, encara que en alguna foto hi posi cara de preocupat.

El Joan a la cresta
Jo crec que em mira malament !!!
També ha vingut el Ramon, amb ell hem fet crestes a molts llocs i molt més complicades, per tan el Joan ha anat molt protegit. Normalment tan jo com el Ramon baixem pel mateix lloc de pujada, desgrimpant la cresta, però les primeres vegades val més no apurar, sempre és més difícil desgrimpar que grimpar, per això hem decidit baixar pel sender que va pels peus de la cresta i que s'agafa desde el coll que hi ha tot anant cap el Turó de l'Home, a la foto següent us hi he posat una fletxa, està indicat com a cami cap a Sant Marçal, i està senyalat amb marques blanques i vermelles de GR, anireu a parar a Sant Marçal i només haureu de fer un troçet de carretera fins l'aparcament. Nosaltres avui hem seguit només un troçet aquest GR, però l'hem deixat de seguida per seguir per un altre sender, una mica perdut que segueix just per sota de la cresta. 

Al cim.
Al fons el Turó de l'Home, i assenyalat amb una fletxa el coll
Total hi dedicareu entre 3 i 4:30 hores, depenent de la pràctica i l'estat de forma, en tot cas boniquísima matinal al Montseny.

De baixada ......
Les Agudes és el cim més alt de la comarca de la Selva, la relació de cims comarcals la tinc en l'article Cims comarcals de Catalunya